Materiali in kuhinje
Zaposlena sem kot kuharica v hotelski verigi. Delovne površine so narejene iz gladkega nerjavečega materiala, ki se da ustrezno čistiti. Vsi koti so zaokroženi. Na talnih površinah so vgrajeni sifoni, tako da voda ustrezno odteka. Omare so prav tako izdelane iz nerjavečega materiala, ki omogoča učinkovito čiščenje. Na termičnem delu, so opremljene z plinskimi gorilniki ter fritezami. Nad termičnim delu se nahaja napa, ki ustrezno odvaja ves odvečni zrak in paro, ki nastaja pri kuhanju.
Pri nas zaposlujemo veliko število ljudi. Ciljamo na to, da so zaposleni vsi izobraženi v smeri gostinstva. Želimo si profesionalnih kuharjev, ki bodo vedno znova predlagali nove ideje. Danes je trg zelo oster. Vedno več je ljudi, ki zahtevajo drugačno prehrano. Temu se seveda moramo prilagoditi. Tako so opremljene tudi posebej za pripravo jedi brez alergenov. Veliko ljudi je danes alergičnih na gluten ali laktozo. Predvsem v te dve dieti smo se specializirali in imamo uspeh. Oprema, ki je namenjena za specializirane kuhinjske prostore, ki se ukvarjajo z dietami je prav tako izdelana iz nerjavečega materiala. Osebje ima na voljo garderobo, kjer se shranjujejo ločeno civilna in delovna obleka. Tudi na ta način preprečujemo križanje čistih in nečistih poti ter možnost vnosa alergena v gotovo jed.
Odločili smo se tudi, da gremo v spletno prodajo. To nam je prineslo skokovito prodajo izdelkov, ki so narejeni brez določenega alergena. Razmišljamo, da se razširimo tudi v druge države. Ostali bi pri istem dizajnu in opremi. Izdelke bomo dopolnjevali glede na povpraševanje. Še vedno je največ diet namenjenim brez laktoze ali brez pšeničnega glutena. Lotili se bomo priprave jedi tudi brez oreškov. Pri tem je težava, da oreški lahko nastajajo v sledovih. Zato smo pripravili posebno izobraževanje v ta namen, da se specializiramo posebej za ta področja priprave hrane.